Anime: Black Butler (Kuroshitsuji)

Žanrovi: Demoni, Akcija, Komedija, Fantazija, Povijesni, Shounen, Nadnaravno

Sažetak: U Europi iz viktorijanskog doba mladi dječak gubi sve blisko i drago što je nekoć imao zbog opake zavjere. U trenutku smrti, postiže dogovor s demonom: njegova duša, u zamjenu za osvetu. Ciel Phantomhive sada je na čelu korporacije Phantomhive, vodeći sve poslovne poslove, kao i podzemne poslove za englesku kraljicu. Njegov novi partner je demonski batler, Sebastian Michaelis, čiju moć batlera nadmašuje samo njegova snaga kao demona.
Priča prati njih dvoje zajedno s ostalim slugama, dok rade na razotkrivanju zavjere oko ubojstva Cielovih roditelja i stravičnih tragedija koje su Ciela zadesile u mjesecu neposredno nakon toga.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=S8j5iEklHyI

#animepreporuke

image

Anime: Chocolate Underground

Žanrovi: Komedija, Dječji, Shoujo

Sažetak: Čokolada i drugi slatkiši zabranjeni su zahvaljujući političkoj vladavini stranke Good For You, a novi se zakoni striktno provode, ako je potrebno i silom. Smudger i Huntley dva su tinejdžera odlučna ponovno jesti čokoladu. Tragaju za švercerima čokolade za koje se pričalo da su na kraju pokrenuli vlastitu podzemnu distribuciju čokolade.
Temeljeno na britanskom dječjem romanu Bootleg Alexa Shearera.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=rHegWFMO0s8

#animepreporuke

image

Anime: 11-nin Iru! (They Were Eleven)

Žanrovi: Akcija, Avantura, Drama, Film, Misterija, Romansa, Znanstvena fantastika, Shoujo, Svemir

Sažetak: Elitna Cosmo akademija privlači kandidate iz svih zvjezdanih nacija u galaksiji. Jedna mlada nada je Tadatos Lane, esper siroče iz Terre. Posljednja faza prijemnog ispita za akademiju je simulacija opasne misije na stvarnom napuštenom zvjezdanom brodu. Kandidati odlaze na brodove u grupama od deset, ali kada Tadina posada stigne na Esperanzu, užasnuti su kad otkriju da ih sada ima jedanaest. Kako test napreduje, stvari idu naopako i atmosfera postaje sve napetija. Članovi posade počinju sumnjati na sabotažu, a Tada se čini da je vjerojatni krivac.

#animepreporuke

image

Anime: Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashic Records (Akashic Records of Bastard Magic Instructor)

Žanrovi: Akcija, Magija, Fantazija, Škola

Sažetak: Carstvo Alzano dom je jedne od najuglednijih magijskih škola na svijetu: Carske magijske akademije Alzano. Ovdje ambiciozni mladi studenti prolaze obuku kako bi postali kompetentni mađioničari. Sistine Fibel — stroga plemićka djevojka — i njezina najbolja prijateljica svijetlih očiju Rumia Tingel pohađaju Akademiju, odlučne njegovati svoje čarobne vještine.
Međutim, njihov se svijet baci u petlju kada njihov omiljeni učitelj iznenada ode u mirovinu i zamijeni ga zagonetni Glenn Radars. Njegov lijen i ravnodušan stav prema životu i magiji brzo ga dovodi u sukob s njegovom klasom. Štoviše, zle sile skrivene unutar zidina carstva počinju se aktivirati, a Sistine, Rumia i Glenn bivaju uhvaćeni u njihove spletke.
Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashic Records prati Sistine, koja je opčinjena tajanstvenim plutajućim nebeskim dvorcem; Rumiju, koju progoni tegobna prošlost; i Glenna, koji je možda više nego što se čini na prvi pogled. Iako naizgled potpuno različiti, neobjašnjivo ih povezuje nit sudbine.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=iJGy7mahKZE

#animepreporuke

image

Anime: Vampire Hunter D

Žanrovi: Akcija, Horor, Film, Znanstvena fantastika, Nadnaravno, Vampiri

Sažetak: 10 000 godina u budućnosti svijet je postao sasvim drugo mjesto; čudovišta slobodno lutaju zemljom, a ljudi, iako opremljeni visokotehnološkim oružjem i kibernetičkim konjima, žive skromnim životom prilagođenim prošlim stoljećima. Priča se fokusira na mali zaselak koji je zahvaćen napadima čudovišta i živi pod sjenom vladavine grofa Magnusa Leeja, moćnog gospodara vampira koji vlada zemljom tisućama godina. Kad grof ugrize mladu djevojku i odabere je za trenutnu igračku, ona potraži pomoć tihog lutajućeg neznanca D. Slučajno se dogodi da je D jedan od najboljih svjetskih lovaca na vampire i on to preuzme na sebe kako bi presjekao mnoge sluge Magnusa Leeja i okončao grofovu vladavinu.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=30sedClm3BM

#animepreporuke

image

Anime: Soul Eater NOT!

Žanrovi: Akcija, Komedija, Ecchi, Shounen, Nadnaravno

Sažetak: Death Weapon Meister Academy (DWMA) posebna je ustanova za ljude koji su rođeni s moći da se pretvore u oružje i nositelje tog oružja, nazvanim meisters. Dok se polaznici razreda EAT (posebno prednostnog talenta) treniraju da postanu ratnici pravde, razred NOT (normalno prevladavanje cilja) namijenjen je onima koji samo žele kontrolirati svoje moći s namjerom da ne postanu prijetnja drugima i sebi. Tsugumi Harudori demonsko je oružje helebarde koja sudjeluje u klasi NOT i sprijatelji se s dvije meisterice, Meme Tatane i Anyom Hepburn, postajući neodlučna oko toga koga od njih odabrati za partnera. Serija prati svakodnevni život Tsugumi i njezinih prijatelja dok uče konope DWMA-e i imaju povremene susrete s likovima glavne serije.

#animepreporuke

image
O nama

Svrha ove stranice je objavljivanje anime preporuka raznih žanrova.