Pošto sam trenutno slab sa idejama za One Piece moraću da iskoristim nešto od ranije, tj. moje mišljenje o svakom arcu kao što sam radio za Magi.
Romance dawn arc
Zanimljiv arc ali su antagonisti bili loši. Možda bi bilo bolje da je arc bio malo duži.
Orange town arc
Po meni najgori One Piece arc. Priča je dosadna, Bagi je bio iritantan u ovom arcu, likovi su meh.
Sirup village arc
Arc ima slične probleme kao i prethodni samo što je Kuro bio dosta bolji antagonist.
Baratie arc
Arc je dobar. Priča i glavni antagonist su mogli biti bolji. Najbolji deo arca je borba Zoroa i Mihawka.
Arlong park arc
Jedan od najboljih arcova i najbolji deo East blue sage. Priča arca je odlična, glavni antagonist je fenomenalan. Flashback od Nami je takođe odličan.
Loguetown arc
Arc je ok po meni.
Reverse mountain arc
Dosta zanimljiv arc. Likovi su jako dobri, posebno mi se svideo Laboon.
Whisky peak arc
Jako zanimljiv arc, da je bio malo duži verovatno bi bio bolji.
Little garden arc
Seting arca je sjajan. Antagonisti su bilo poprilično loši. Ostali likovi su bili dobri.
Drum island arc
Jedina dobra stvar u ovom arcu je Chopperov flashback. Glavni antagonist je jedan od najgorih u serijalu.
Arabasta arc
Jedino što je moglo biti bolje su antagonisti a i seting mi se baš i nije svideo.
Jaya arc
Fenomenalan arc. Jedino mi se nije svidelo to što je Belami bio malo iritantan.
Skypiea arc
Objektivno arc je poprilično loš ali meni je ipak jedan od omiljenih. Enel mi je jedan od omiljenih One Piece likova iako je dosta loš antagonist. Seting je neverovatan. Neolandov flashback mi je jedan od omiljenih u celom serijalu.
Long Ring Long Land arc
Jedina dobra stvar u ovom arcu je kraj kada se pojavljuje Aokiji. Sve ostalo je katastrofalno loše.
Water 7 arc
Jako dobar arc. Jedine zamerke su pejsing i to što me je Usopp iznervirao. Likovi su uglavnom dosta dobri, Ajsberg i Pauli su verovatno najbolji. Antagonisti su isto bili zanimljivi. Robin je postala još bolje nego što je bila pre.
Sea train arc
Arc bi bio bolji da je kraći jer ima nekih potpuno nepotrebnih stvari.
Enies Lobby arc
Moj omiljeni One Piece arc i jedan od omiljenih anime i manga arcova ikada. Jedina stvar koja mi se nije svidela je početak arca koji je mogao biti dosta kraći. Moja omiljena scena i omiljeni flashback su baš u ovom arcu. Antagonisti su mi bili dosta dobri. Borbe su isto jako dobre.
Post Enies Lobby arc
Jako zanimljiv arc i bitan za ostatak priče.
Thriller Bark arc
Do borbe Zoroa i Kume arc je mehčina. Najbolji delovi su spomenuta borba i Brookov flashback. Moram spomenuti da je Brook jedan predobar lik.
Sabaody archipelago arc
Jedan od omiljenih arcova. Kraj je jako dobar i tužan i to sam dosta puta rivočovao.
Amazon lily arc
Arc je meh iskreno.
Impel down arc
Po meni arc je ok. Antagonisti mi se nsiu nešto svideli.
Marineford arc
Neki ga smatraju najboljim One Piece arcom. Najveće mane arca su pejsing i plot armor koji Luffy ima veći deo arca.
Post war arc
Flashback od Luffy-ja mi nije bio ništa specijalno. Deo sa Straw Hatsima mi je bio dosta zanimljiv.
Return to Sabaody arc
Arc za koji sam najviše bio hajpovan. Jako je zanimljiv i ulazi mi u top 10 arcova.
Fish-man island arc
Antagonisti i pejsing su bili katasrofalno loši. Seting je dosta dobar. Sve u svemu dosta zanimljiv arc.
Punk Hazard arc
Pejsing je opet katastrofalno loš. Antagonisti i sporedni likovi su bili dobri.
Dressrosa arc
Antagonisti su bili uglavnom jako dobri. Law-ov i Doflamingov flashback je bio jako dobar. Neke dosta dobre borbe su se desile u ovom arcu.
Zou arc
Jedan od boljih mini arcova.
Whole cake island arc
Iskreno nisam fan ovog arca. Cela stvar mi je bila meh osim borbe Luffy-ja i Katakurija koja mi ej bila ok.
Revery arc
Da je sve prikazano arc bi bio bolji.
Wano arc
Za sada je dosta dobar arc. Najnoviji chapteri su bolji nego neki raniji. Ipak i dalje mislim da je ovaj arc još uvek overhajpovan.

Prošlo je skoro nedelju dana od prethodne objave, malo sam zaboravio na ovo. U svakom slučaju za danas sam pripremio nešto novo: moje mišljenje i viđenje nekog One Piece ili Magi lika. Ako ima neko za koga želite da radim ovo slobodno napišite. Za danas sam izabrao Morgianu.
Morgiana se izdvaja među glavnim ženskim likovima u shonenima jer ona nije beskorisni jednodimenzionalni lik koji je tu zbog fan servisa. Ja lično sam primetio 3 perspektive ovog lika što je više nego kod Aladdina i Alibabe. Ona na prvu može da izgleda kao hladnokrvna i gruba osoba (prva perspektiva) dok je zapravo veoma ljubazna (druga perspektiva) ali je zbog svoje prošlosti ujedno i kompleksniji lik nego što se čini (to je treća perspektiva, valjda kapirate o čemu pričam). Pored toga Morgiana se kroz priču malo po malo karakterno razvija kao lik. Iako to tokom samog gledanja/čitanja nije toliko očigledno, ako se uporedi Morgiana sa početka i Morgiana sa kraja vidi se očigledna razlika. Ovo što sam do sada napisao mi se svakako dosta svidelo kod Morgiane. Pored toga moram spomenuti njene borbe. Svaka borba u kojoj je ona učestvovala mi je bila jako dobra i ponekad su mi te njene borbe koje često nisu toliko bitne zanimljivije od nekih jako bitnih borbi. Njen stil borbe mi je možda čak i omiljeni (računajući svaki anime koji sam gledao) jer dosta uživam u njemu. Naravno moram spomenuti i njene momente koji su jedni od najboljih u celom serijalu. Jedino što mi smeta kod Morgiane je to što nema flashback. Meni je isto dosta rilejtabl (ne znam kako se piše) lik zbog toga što ne priča puno (baš kao ja). Za one koji ne znaju Morgiana mi je omiljeni lik u Magiju i drugi omiljeni anime lik.
Mogao sam više da napišem ali mislim da je ovo sasvim dovoljno. Kao što sam već rekao pišite za kog lika iz Magija ili One Piece-a želite da uradim isto ovo.

Devil fruit: ope ope no mi
tip: paramecia
korisnik: Trafalgar D. Water Law
Ope ope no mi omogućava korisniku da stvara sfere u kojima ima potpunu kontrolu nad svime. Osim što je koristan u borbi, ovaj devil fruit je dobar i u medicinske svrhe. Unutar sfere je moguće povezivati stvari, ratavljati ih, menjatim mesta u trenutku i još mnogo drugih stvari. Smatra se za jedan od najjačih devil fruitova zato što može nekome da da besmrtnost po cenu života korisnika. Poznato je da bi World government dao čak 5 milijardi za ovaj devil fruit. Mislim da je dovoljno reći da je ta suma novca malo manja od Whitebeardove poternice kako bih pokazao koliko vlada želi ope ope no mi. Najveća slabost ope ope no mi je to što se korisnik brzo umara ako puno kristi moći devil fruita. Law često koristi ope ope no mi za onesposobljavanje protivnika tako što im odvaja delove tela. Law je mnogo puta pokazao koliko je ope ope no mi jak devil fruit.
Iskreno nisam imao baš puno ideja za ovu objavu al bolje išta nego ništa.
One Piece i Magi će se stalno smenjivati. U prevodu: jedna objava za One Piece pa jedna objava za Magi i tako u krug.

Ko vam je omiljeni član eight generals-a? Meni je Sharrkan.

Ja'far
Yamraiha
Sharrkan
Pisti
Hinahoho
Spartos
Drakon
Masrur
10

Pošto se većina slaže počinjem i sa Magijem pored One Piece-a. Za danas imamo moje mišljenje o svakom arcu u Magiju. Ovde su i arcovi koji imaju samo u mangi. Naravno, ne morate sve da čitate ako ne želite da sebi nešto spojlate (ima možda 2 ili 3 spojlera).
Dungeon arc
Jako dobar početni arc. Jedina mana po meni je to što je arc dosta lošiji u animeu. Jamil je kao antagonist bio malo iritantan u animeu dok je u mangi još i ok. Alibaba je isto bolji u mangi što se tiče te njegove rane faze.
Kouga arc
Jako bitan i zanimljiv arc. Glavni antagonist mi se uopšte nije svideo a i arc je mogao biti malo kraći. Hakuei mi se svidela kao lik i ulazi u čak top 15 likova iz Magija. Takođe je objašnjeno šta je rukh i donekle ko su magiji što je veliki plus kao i uvođenje Kou empire.
Morgiana arc
Moj omiljeni mini arc i ulazi mi u top 5 arcova. Fatima je bio dosadan lik u ovom arcu ali mi je nakon čitanja Sinbadovog spinoffa postao zanimljiv. Najveća mana arca je to što je arc prekratak.
Balbadd arc
Prvi veći arc u priči. Glavni antagonist, Cassim, mi se jako svideo. Prvi bolji antagonist u priči. Flashback od Alibabe i Cassima je isto jako dobar. Sve borbe u ovom arcu su bile jako dobre. Takođe, u ovom arcu se prvi put pojavljuje Sinbad koji je najbolje pisan lik u celom Magiju.
Sindria arc
Jako zanimljiv arc. Hakuryuu mi se jako svideo. U mangi je arc dosta bolji.
Zagan arc
Moj omiljeni adaptirani arc. Morgiana i Hakuryuu su mi postali još bolji u ovom arcu, posebno Hakuryuu. Glavni antagonisti su bili ok, izdvojio bih Ithnana zbog nečeg kasnijeg u mangi. Još jedan arc koji je u mangi dosta bolji nego u animeu.
Second Sindria arc
U animeu nije ništa specijalno u poređenju sa ostalim arcovima dok je u mangi mnogo bolji.
Pirates arc
Ubedljivo najgori arc. Glavni antagonist je đubre i žešće me je iznervirala, moj najomraženiji lik u Magiju.
World exploration arc
Prve četiri epizode su skroz ok dok su poslednje dve odlične. Arc je skoro isti u mangi i animeu ali je u mangi malo bolji. Prvi put srećemo Yunana koji je meni jako drag i zanimljiv lik.
Magnostadt arc
Početak arca je bio jako spor i nije bilo ništa specijalno (osim borbe Aladdina i Titusa). Onaj deo sa ratom je već bio odličan. Ipak mislim da je arc mogao da bude kraći.
Second Balbadd arc
Otkrili smo neke jako bitne stvari u ovom arcu što je ogroman plus. Bilo zanimljivo videti Balbadd nakon što ga je Kou empire preuzeo.
Alma Toran arc
Arc je ok, ima neke malo nepotrebne delove. Baš zbog ovog arca sam više zgotivio Arbu i Ithnana. Od svih likova u ovom arcu Sheba mi je najbolja.
Kou empire arc
Moj omiljeni arc. Judar postaje nenormalno zanimljiv u ovom arcu. Borba Hakuryuua i Judara prtiv Arbe je bila jako dobra kao i sve ostale borbe u ovom arcu. Sam taj građanski rat je isto bio jako zanimljiv i neizvesan. Voleo bih da je arc trajao malo duže.
Final arc
Početak je bio malo dosadan ali postaje jako dobro kad se ponovo pojave Aladdin, Morgiana i Hakuryuu. Borba protiv Arbe je bila sjajna. moj omiljeni momenat u celom Magiju je upravo u ovom arcu. Sinbad je ispao odličan antagonista u ovom arcu. Jedina zamerka (pored prvih petnaestak chaptera) je to što je arc malo predug.

O nama

Stranica je vezana za One Piece i Magi. Pišem o raznim zanimljivostima, mojim mišljenjima, likovima i slično. Nekad bude i neki kviz.
Stranicu napravio Cetvrti Magi.