Recenzija-Berserk

Komentari · 123 Views

Rođen iz mrtve žene koja je visila na vešalima, Gats je uvek živeo na granici između života ili smrti. Nakon teškog detinjstva, svoje odraslo doba provodi u brutalnoj borbi, odmeravajući svoju snagu sa drugima i tako postajući sve jači i jači. Život je bio jednostavan za Gatsa,

Posto je napolju nenormalna vrucina, a ja stvarno nemam zelje da izadjem, odlucio sam vreme potrositi na pisanje ove recenzije.

Naravno o cemu bi drugom pisao nego o jednom od mojih omiljenih anime naslova, a to je Berserk.

Rođen iz mrtve žene koja je visila na vešalima, Gats je uvek živeo na granici između života ili smrti. Nakon teškog detinjstva, svoje odraslo doba provodi u brutalnoj borbi, odmeravajući svoju snagu sa drugima i tako postajući sve jači i jači. Život je bio jednostavan za Gatsa, sve dok nije upoznao Grifita - karizmatičnog i ambicioznog lidera grupe plaćenika, Družine Sokola. Kada Gats izgubi u duelu od Grifita, nevoljno se pridružuje Družini Sokola, i bez obzira na sve, postaje nakon nekog vremena privržen njima. Međutim, kako Grifit vodi svoje ljude od pobede do pobede, krvavi ratovi i okrutna politika na dvoru otkrivaju njegovu mračnu stranu za koju niko nije znao. Uskoro, ono što je izgledalo kao normalno osvajanje postaje borba za čovečanstvo i život. Može li Gats, običan ratnik, spasiti one koji su mu najdraži, sve vreme noseći tamu sa sobom koja ga prati kroz čitav život.

Kao neko ko je veliki fan medieval fantasy zanrova, ne mogu a da ne volim Berserk.Priča nije genijalna, ali nije ni loša. Zato je atmosfera koja je izgrađena na priči fenomenalna.Pored fenomenalne atmosfere, tu je nevjerovatna dinamika izmedju Griffith-a i Guts-a i ostali nevjerovatnih likovi koji se mjenjaju vremenom kako odrastaju i kako prica ide dalje.

Animacija i nije bas najbolja, ali za anime iz 1997 je idalje gledljiva.Zvuk je dobar, ali op i end su uzasni.

Postoji samo jedan problem, a to je cinjenica da anime nije zavrsen.Pored serije iz 1997, imamo  tri filma koja imaju istu radnju kao navedeni anime i imamo dva nastavka iz 2016 i 2017 koji su uzasni i njih necemo da spominjemo.Zato vam preporucujem mangu koja nastavlja pricu tamo gdje je anime stao.Ako vam se svideo anime onda ce vam i manga biti odlicna ako ne i bolja.

Nemam puno stvari da kazem o ovom animeu,jednostvano je nevjerovatan i jedan od najboljih animea svih vremena.Mracna atmosfera,nevjerovatni likovi,brutalnost.Od mene imate veliku preporuku za anime i moja ocjena za njega bi bila 9/10.