MAR | Marchens Awakens Romance

Komentari · 182 Views

Ah shit here we go again... Da evo ga blog koji je trebao juce izaci, ali ne bi bio ja ja da ne s**** stvari po obicaju, ne znam da li je to do mene sto uvek nes s**** ili se Bog zajebava sa mnom, ali ono ok sam sa tim. Uglavnom danas pricamo o animeu MAR.

-Uvod-

MAR je anime koji se emitovao na ultri dok sam ja jos uvek bio klinac i voleo sam gledati taj anime. Uglavnom se emitovao oko 16h ili 17h casova i obozavao sam ga gledati. Mada sada znam da je anime jedan obican shonen klasik kao i vecina drugih shonena, gde imate glavnog lika koji vezba i trenira kako bi nadmasio glavnog negativca u tom animeu. Onda se postavlja pitanje zasto uopste odvajam vreme da napisem blog o takvom animeu. Jedan od razloga jeste taj zato sto je ovaj anime cinio veci deo mog detinjstva i stvarno mi je drag, a drugi razlog jeste da nemam sta pametnije raditi. Pa da pocnemo.

 

 

-Prica-

Zamislite da svaki dan sanjate jedan te isti san, vi se nalazite u jednom prelepom svetu u kome ste vi heroj i u kome vas ljudi postuju i vole, ali na kraju se probudite i shvatite da ste samo obican ucenik koji se mora spremati za skolu inace ce zakasniti na prvi cas, bilo bi bas bedak zar ne? E pa to se desava nasem glavnom liku ili vam ga Ginti. Ginta svaki dan sanja o magicnom svetu u kome je on heroj i u kome on stiti neduzne i slabe ljude od zlih ljudi, mislim od koga drugog moze da ih stiti. Cak i sta vise Ginta tvrdi da je taj svet iz njegovih snova stvaran, i da ce ga on pronaci i istraziti svaki kutak tog sveta.

 

 

Jednog obicnog dana Ginta se nalazio u skoli i bio je mali odmor, (ne znam da li je bio mali odmor ali ajde da kazemo da jeste). Odjednom pocela se desavati jedna jako cudna stvar. Cela ucionica postaje mracna i pojavljuju se jedna jako cudna vrata i njihov cuvar. Svi beze odatle glavom bez obzira osim Ginte koji sa divljenem gleda u ta vrata, i njegove "devojke" koja se, blaze receno, usrala od straha i pala tamo na pod jadna. Ginta je dize i govori joj da iza tih vrata vrata vidi svet iz svojih snova i da zeli da ona podje sa njim. Ali avaj, cuvar je rekao ne moze, tako da je Ginta morao da ostavi "devojku" u tom njihovom svetu,i tako je on prosao kroz ta vrata i krenuo u nove avanture (uzeo sam sliku iz mange i fanart zato sto su boljeg kvaliteta od ostalih slika koje sam naso).

 

 

Znam zanimate sta se dalje desilo, e pa pravo da ti recem ne zelim te vise spojlovati, tako da ces morati gledati anime ako zelis kako su se stvari dalje zbivale. To vam je to od -price- sada prelazimo na -moje misljenje-.

 

-Moje misljenje-

Pre svega dosta zanimljiv naslov ima dosta toga za ponuditi cak iako je jedan obican shonen klasik kao sto sam vec u -uvodu- reko. Ako ste planirali da odgledate neki shonen naslov ovo vam je moja preporuka, anime je dosta bolji od vecine shonena koje znam i koje sam odgledao, tako da necete zazaliti vreme koje ste potrosili na njega gledajuci ga. Anime mozete naci sinhronizovano na CRTACI TV i tamo imate oko 50 epizoda sinhronizovano, a ako zelite odgledati ceo anime do kraja onda cete morati gledati po stranim sajtovima kao sto su KISSANIME i GOGOANIME. Uglavnom ocenjujem anime sa 7 od 10 sto je jedna sasvim solidna ocena za jedan klasican shonen naslov poput ovog, mozda sam i malo pretero sa ocenom ali anime je zanimljiv, to je bitno nece vam brzo dosaditi. To vam je to od mene, vidimo se u nekim buducim blogovima. 

 

 

 

 

 

Pročitaj više