"Your Name" je los film

Komentari · 211 Views

Neki od vas su me smarali kad bih rekao da je Your Name los pa zato evo neke "recenzije" ukratko

Your name je najpoznatiji film od Makoto shinka-ija, rezisera koji je poznat po artisticki prelepim filmovima, sa velikim kontrastom i kul muzikom, ali koji opet nisu nista spec ,pogotovo ovaj film. E da ovo je i koliko ja znam najuspesniji anime film ikad i prestigao je spirited away...

Your Name govori i momku Taki Tachibana i djevojci Mitsuha Miyamizu koji , pomocu neke bezazlane i neobjasnjene magije, dozivaljavaju fenomem zamjene tijela. Koliko se sjecam jedan dan provedu u svom tijelu pa sledeci dan u tijelu onog drugog i tako nekoliko puta. Takodje oni se iz nekog vremena zaljubljuju jedno u drugu i ako se nikada nisu vidjeli sto bas i nema smisla. 

Glavni likovi su nista spec i nemaju bas neki karakter, romansa izmedju njih dvoje je glupava i nema smisla jer se jebeno nisu ni vidjeli uzivo.

Najveci problemi filma su "plot hole-ovi" tacniije rupe u prici. Zasto njih dvoje nikada nisu kontaktirali jedno drugo pomocu interneta/sms ili na bilo koji drugi nacin (radnja se odvija dve hiljaditim ne u '80). Kako je moguce da glavni lik ne zna da je meteor pao u blizini Japana i da je jedno cijelo ostrvo zbrisano. Kako je moguce da nikad nisu pogledali na kalendar da vide da nisu u istom vremenskom periodu? Na kraju glavni lik se na jos gluplji nacin vraca u proslost da spasi tu djevojku. Na kraju filma imamo glupi happy ending i svi srecni i ako pola stvari nije objasnjeno.

Film je prelijep i muzika je kul al to je to sto ovaj film ima da ponudi.

Okej je da volite ovaj film al ne mozete reci da je dobar i nije bas dobra ideja da ga preporucujtete nekom ako ta osoba trazi dobar film