Dice: The cube that changes everything

Komentari · 143 Views

Evo ga jedan blog i od mene nakon duzeg vremena. Nadam se da nisam zaboravio kako se ovo radi. Uglavnom danas pricamo o manhwi zvanoj Dice. Pa da pocnemo.

Uvod;

Danas pricamo o manhwi zvanoj Dice. Ima 356 chaptera i zanimljiva je podosta. Ja sam trenutno procitao 56 chaptera a poceo sam tek juce da je citam. Preporucujem vam je zato sto je manhwa dobra i meni se jako svidela. Rekao bih da je ova manhwa fantasy zanr ali ima i dosta drugih stvari u njoj, poput romance, school life, psychological, itd. Bez ikakvog daljeg odugovlacenja ajmo krenuti na radnju. 

 

 

Radnja:

Prica obuhvata glavnog lika zvanog Dongtae koji je totalni luzer u svemu, po njegovom izgledu, zivotu, ocenama, maltretiraju ga po skoli, devojke ga ne zele zato sto je previse jadan, bukvalno po svemu. On za sebe misli da ce zauvek ostati luzer i da je zivot veoma tezak za njega. Mada sve ce se to uskoro promeniti.

 

 

Jednog dana u njegovu skolu dolazi novi djak koji se zove Taebin. On je cista suprotnost od Dongtea talentovan, lep, sarmantan, i sve su se cure palile na njega. Ali on je krio jednu veliku tajnu iza svog uspeha.

 

 

Dongtae i Taebin su vodili razgovor medjusobno sami u ucionici. Taebin mu je rekao da se moze promeniti i da vise ne mora biti luzer. Govorio mu je kako je zivot igra i kako bi trebalo da je igra ako hoce da se promeni, tj. da od totalnog luzera postane smeker. Dongtae je to naravno odbio i govorio je kako zivot nije igra, kako se zivotom i sa zivotima drugih ljudi ne treba igrati, itd.

 

U tom momentu u ucionicu ulece Eunju, Dongtaeova simpa i buduca cura Taebina. Taebin i ona zajedno odlaze, a Dongtae je odlucio da prati njih dvoje zato sto je mislio da se Taebin poigrava sa njom, a on nije zeleo da se njegova simpa bude deo Taebinove igre.

 

 

Uglavnom da skratim malo posto sam ga oduzio. Taebin je otpratio Eunju do kuce i sad se iz nekog nepoznatog razloga vraca nazad u skolu, naravno Dongtae ga svo to vreme prati. Ovaj je otisao na krov skole dok je Dongtae stajao i gledao ga. I onda glavnom liku stize notifikacija na fonu i ovaj naravno to cuje. Dolazi tamo do njega i onda se desila jedna cudna stvar. Plava kocka se pojavi niodkud i Dongtae je uhvatio. Taebin kaze da mu je da, ovaj nece da mu je da, onda su se tu malo otimali i glavnom liku ispade kocka iz ruku. Odjednom kocka je promenila boju i vise nije bila plava vec crvena. I onda mu je opet stigla notifikacija na fon koja kaze:"Cestitam! Osvojio si kocku! Postao si kockaros!". I od tog trenutka zivot glavog lika se dosta promenio.

 

 

Moje misljenje:

Da ovde cu stati sa nazovimo analizom dela Dice. Mogao sam ovo dosta bolje odraditi, ali da budem iskren sa vama previse sam oduzio sa ovime i ne zelim da jos vise razvlacim sa ovim blogom. Uglavnom manhwa je dobra preporucujem svima da krenu da je citaju, ocenjujem je sa solidnom 7 od 10, i to je to od mene, vidimo se uskoro. 

 

 

 

Pročitaj više