Nurarihyon no Mago

Komentar/a · 440 Pregledi

Nura: Rise of the Yokai Clan
-24 epizode
-Shounen,Action, Supernatural

ikuo Nura, delimično ioukai i delimično ljudski dečak, odrastao je kao mladi gospodar klana Nura. Sastavljajući ioukai svih oblika i veličina, Rikuo se prema klanu odnosio kao prema porodici, međutim, saznao je da je on jedini među svojim kolegama iz razreda koji ih je video u ovom svetlu. Za većinu, to su bila zastrašujuća stvorenja iz folklora koja su jela decu i naslađivala se krvoprolićem. Uzevši ovo k srcu, zakleo se da će živeti svoj život kao normalan čovek.

Međutim, mladom Rikuu je teško postići normalnost. Komplikuju mu cilj njegov ioukai pratilac, koji pod imenom Tsurara Oikava, ide u školu zajedno sa njim; mladi onmiouji Iura Keikain; i njegov bliski prijatelj Kiiotsugu, koji obožava ioukaija i nada se da će dokazati njihovo postojanje. Da stvar bude gora, suparnički ioukai i drugi entiteti prijete da će naškoditi onima kojima je Rikuo drag.

Ako želi da zaštiti ono što mu je važno, Rikuo mora priznati svoje poreklo - da je unuk legendarnog Nurarihiona - i noću se transformisati u ioukai, postajući dostojan da bude sledeći vođa klana Nura.

Komentar/a